Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Tummers Exclusive #2: AGF-pomp combineert beste van twee werelden

29 oktober 2020

Een aantal Tummers producten is uniek voor de AGF-verwerkingssector en laat precies zien waar wij voor staan; zorgen dat onze klanten veilig, snel en zo duurzaam mogelijk kunnen produceren. De blogserie 'Tummers Exclusives' schetst het verhaal achter deze oplossingen, met deze keer de productpomp voor de verwerking van aardappelen, groente en fruit.

De Tummers AGF-pomp resulteert uit onze unieke samenwerking met pompfabrikant Pomac en combineert het beste uit twee werelden: deze roestvrijstalen pomp levert hoge prestaties tegen een gunstige prijs en verplaatst producten zonder te beschadigen. Dit stukje techniek werd ontwikkeld voor onze snijlijnen, maar heeft inmiddels een plek binnen bijna al onze AGF-transportprocessen.

Transportoplossing

De AGF-pomp verpompt producten door een gesloten watersysteem. “We passen deze oplossing toe in situaties waarin transportbanden geen uitkomst bieden, zoals vervoer over grote afstanden, in richtingen anders dan horizontaal en bij ruimtegebrek”, legt verkoopmanager Jos Mous uit. “Een gesloten systeem met voldoende waterdruk transporteert producten namelijk zelfs verticaal omhoog en neemt daarnaast minder ruimte in.”

 

Een gesloten systeem transporteert producten zelfs recht omhoog

Gegoten RVS

De pomp vervoert producten door water aan één kant aan te zuigen en dit onder druk aan de andere kant weer uit te voeren. “De volledig roestvrijstalen uitvoering van de pomp garandeert daarbij een hygiënisch transport, terwijl het gladde oppervlak van de speciaal hiervoor gegoten waaier productbeschadiging voorkomt”, licht Jos Mous toe. “Het simpele ontwerp met directe aandrijving en maar één enkele mechanische afdichting maakt deze pomp daarnaast onderhoudsarm, omdat er maar weinig stuk kan gaan.”

'Daag ons uit!'

De AGF-pomp komt voort uit een nauwe samenwerking met pompfabrikant Pomac, wat volgens Jos onder andere een snelle levertijd garandeert. De salesmanager stelt dat de kracht van dit samenwerkingsverband schuilt in het bundelen van verschillende expertises: “Pomac is namelijk expert op het gebied van pompen, maar wij weten alles van producttransport- en verwerkingsprocessen. Deze samenwerking leverde eerder al grote successen op, dus we nodigen iedereen uit om ons uit dagen met hun pomp- en snijvraagstukken!”

 

Het Tummers team wordt graag uitgedaagd!

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl