Bouwupdate #2: Uitbreiding draaierij

14 januari 2021

De werkzaamheden van het Tummers nieuwbouwproject vorderen vrijwel dagelijks! Deze tweede bouwupdate laat in één oogopslag zien welke ontwikkelingen plaatsvinden rond de uitbreiding van onze draaierij en welke werkzaamheden hier nog op de planning staan!

in deze bouwupdate: 

Fase: 1
Wat: Draaierij
Machines: 2x CNC draaibank, 3x CNC freesbank, 2x conventionele draaibank & 1 conventionele freesmachine.
Werkzaamheden: renovatie kantoorruimte, bouw wasruimte & magazijn en uitbreiding machinepark
Verder: Verhuizing zagerij

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nu de bouw van onze nieuwe werkplaats in volle gang is, vindt gelijktijdig ook de uitbreiding van de draaierij plaats. Naast de renovatie van de zelfstandige kantoorruimte, de bouw van een aparte wasruimte en de constructie van een nieuw magazijn dijt ook het machinepark uit. Daarnaast is er ruimte vrijgemaakt voor de zagerij, die later vanuit onze huidige werkplaats naar de draaierij verhuist.

 

Kortere levertijd

Ons machinepark neemt toe tot 4 frees- en 5 draaibanken, wat onze productiecapaciteit aanzienlijk vergroot. In totaal 5 van deze 9 machines zijn na de uitbreiding van onze draaierij namelijk CNC-gestuurd, waardoor deze aan de hand van een vooraf ingesteld programma hun werk doen. Doordat het nieuwe magazijn meer dan voldoende opslagruimte biedt, wordt de levertijd van seriematige producten juist verkort.

Volautomatisch

De volautomatische CNC machines werken betrouwbaarder, sneller én nauwkeuriger dan handbediende, conventionele apparatuur. We gebruiken deze in de toekomst alleen nog om bij te springen waar dat nodig is. De CNC kant- en draaibanken kunnen worden ingezet voor alle denkbare producten, waaronder het volautomatisch produceren van messenblokken voor onze snijlijnen.

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl