Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Bouwupdate #3: Nieuwe werkplaats krijgt vorm

12 maart 2021

De werkzaamheden van het Tummers nieuwbouwproject vorderen vrijwel dagelijks! Deze derde bouwupdate laat in één oogopslag zien welke ontwikkelingen plaatsvinden rond bouw van onze nieuwe werkplaats en wat hier nog op de planning staat!

In deze bouwupdate:

Fase: 1

Wat: Nieuwe werkplaats

Voorzieningen: Geluidsabsorberende muren en plafonds, klimaatbeheersing & bovenloopkranen

Verder: Tummers Technology Center & Draaierij

_______________________________________________________________________________

Na het storten van de extra stevige betonvloer en het optrekken van de muren staat de nieuwe werkplaats van Tummers Food Processing Solutions inmiddels overeind. Met de installatie van de bovenloopkranen en de buizen voor de klimaatbeheersing en lasafzuiging krijgt deze ruimte steeds verder vorm.

Klimaatbeheersing

De afgelopen bouwperiode zijn de muren en het plafond van de werkplaats voorzien van geluidisolatie, waardoor onze omgeving minder overlast ondervindt. Omdat daarnaast de juiste luchtkwaliteit essentieel is voor een fijne werkomgeving, zijn tegelijkertijd ook de schachten voor de lasafzuiging en klimaatbeheersing geplaatst. Dit systeem zorgt niet alleen voor een constante temperatuur in de werkplaats, maar ook voor voldoende ventilatie en de juiste luchtvochtigheid.

Hijsmiddelen

De machines waaraan onze monteurs werken, kunnen tientallen tonnen wegen. De nieuwe werkplaats beschikt daarom over 4 kraanbanen met elk 2 elektrisch bediende bovenloopkranen. De kranen kunnen individueel een gewicht tot 6.250 kilo verplaatsen in de breedte van de werkplaats en doordat de banen in de lengte beweegbaar zijn, kan het totale systeem overal in de werkplaats tot 24 ton van de grond tillen. Hierdoor hoeven we voor het transport van onze zwaarste machines geen kraan meer te huren en kunnen we onze productie nog strakker indelen.

Laboratorium

Omdat natuurlijke lichtinval bijdraagt aan het welzijn van ons personeel, is één zijkant van de werkplaats over de gehele breedte voorzien van isolerende, maar licht doorlatende panelen. De andere zijkant is verbonden met het naastgelegen pand, waar het Tummers Technology Center gevestigd zal worden. Dit laboratorium verhuist na de afronding van ons bouwproject vanuit Tummers Simon Dryers Technology in Engeland naar Hoogerheide en dient als testfaciliteit voor producten en machines. Het Tummers Technology Center zal in een latere bouwupdate uitgebreid worden toegelicht!

Draaierij

De vorige bouwupdate beschreef welke werkzaamheden plaatsvonden bij de uitbreiding van de draaierij. Na de afronding hiervan zijn het kantoor en de vloer compleet vernieuwd, is de hele ruimte voorzien van een nieuw likje verf en staan ook onze nieuwe CNC-machines op hun plek. Ook al is de draaierij nu groot genoeg om met heftrucks te rijden, omwille van de veiligheid zijn hierbinnen nog steeds alleen palletwagens toegestaan.

Lijkt het jou iets om in onze nieuwe werkplaats aan de slag te gaan? We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers! Onderstaande vacatures staan op dit moment nog open:

 

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl