Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Werken als CNC Kanter/Zetter

23 juli 2020

Tummers Plaatbewerking investeert voortdurend in vernieuwingen, die uitdagingen in de markt het hoofd bieden. Onze klanten verwachten namelijk een snellere levertijd, meer samenwerking op het gebied van productontwikkeling en kleinere productseries. Ons machinepark met onder andere vijf geavanceerde kantbanken helpt ons aan deze vraag te voldoen.

Kanten, of zetten is een vormingstechniek die gebruikt wordt om plaatmateriaal in een (afgeronde) hoek te buigen. Deze bewerking kan op verschillende manieren plaatsvinden. Bij de matrijsbuigmethode perst een mes de metalen plaat in een V-vormige matrijs, waardoor een scherpe hoek in het materiaal ontstaat. De zwenkbuigmethode levert een meer ronde hoek op, doordat de plaat door een buigbalk gebogen wordt. Tummers Plaatbewerking maakt gebruik van matrijsbuigen, omdat deze techniek sneller en veelzijdiger is dan de zwenkbuigmethode.

Machinepark

In ons park staat voor elke buigtechniek wel een geschikte machinevariant ter beschikking, of het nu gaat om complexe of eenvoudige onderdelen. Met vijf kantbanken kunnen we daarom niet alleen klein en nauwkeurig, maar ook dikker plaatwerk kanten.  Door onze grote variëteit aan kantbanken loopt ons bereik uiteen van platen met een lengte van 1.000 tot 4.000 millimeter, bij een perskracht van 36 tot wel 320 ton. We zetten onze kleine, snelle machines daarom in voor seriematige producten en de grote kantbanken voor zwaar zetwerk.

 

Proces

Wanneer een klant bij ons een gezet of gekant product wil laten maken, levert deze eerst een 3D tekening van het gewenste product aan. Onze engineers verwerken deze tekening daarna met speciale buigsoftware tot een 2D-plaatuitslag. De lasersnijmachines halen deze uitslag vervolgens uit plaatmateriaal, waarna de CNC Zetters/Kanters de uitslag verwerken tot eindproduct.

Het omzetten van een 3D-tekening naar een 2D-plaatuitslag

Vacatures

Als CNC Kanter/Zetter bij Tummers Plaatbewerking werk je aan de hand van tekeningen aan producten in kleine en middelgrote series. Je stelt zelf je machine in en controleert de producten aan de hand van de wens van de klant, waarbij je extra let op de juiste maatvoering en oppervlaktekwaliteit. Klik hier voor de volledige vacature.

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl