Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Gigantische Tummers waslijn overstijgt alle verwachtingen

4 februari 2021

De resultaten van een Tummers productielijn bij een Deense zetmeelfabriek mogen met recht verbluffend genoemd worden! Deze proceslijn bestaande uit onder andere 4 van onze wasinstallaties draaide gedurende 3 maanden 10 uur per dag en waste in die tijd wel 700.000 ton aardappelen. Ook de verwachte zetmeelproductie van 130.000 ton per seizoen werd ruimschoots overschreden door een verbluffende 174.000 ton. Een resultaat waar we vanzelfsprekend trots op zijn!

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt aardappelzetmeel gewonnen uit aardappelen. Dit product bevat nauwelijks proteïne of vet bevat en heeft een heldere witte kleur, hoge bindkracht en neutrale smaak. Het kent daarom tal van toepassingen, waaronder in de voedingsindustrie en techniek.

 

Bindmiddel

Vanwege de neutrale smaak wordt aardappelzetmeel binnen de voedingsindustrie vaak gebruikt als bindmiddel voor producten als banketbakkersroom, borrelnootjes, chips, Frankfurter worst en zelfs winegums. De hoge bindkracht maakt het ook bij uitstek geschikt voor technische toepassingen in bijvoorbeeld behanglijm, papier, stijfsel en gegommeerd papieren plakband.

Recordbrekend

Voorafgaand aan het zetmeelproductieproces ontvangen onze wasinstallaties de aardappelen om ze grondig schoon te maken. De recordbrekende KW800-modellen die in de Deense aardappelzetmeelfabriek draaien, zijn de grootste in hun soort. Deze uiterst efficiënte wasmachines draaien tot wel 175 ton per uur en staan ​​bekend om hun extreem onderhoud en gebruiksvriendelijke ontwerp.

 

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl