Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Waarom de nieuwste stoomschiller de laagste eigendomskosten biedt

29 juni 2020

Tummers Food Processing Solutions lanceerde onlangs haar eerste stoomschiller. De bedrijfskosten en het stoomverbruik van de 'Tummers Steam Peeler' (TSP) zijn lager dan die van vergelijkbare machines, maar leveren hetzelfde resultaat op. Deze stoomschilmachine biedt daarom de laagste eigendomskosten mogelijk.

Onze klanten gebruiken stoomschillers om aardappelen op industriële schaal te schillen. De TSP is de eerste schiller die we zelf bouwden, want we kochten deze machines eerst in. Omdat veel van onze klanten vroegen om een meer betaalbare oplossing, besloten we ons aanbod uit te breiden.

Veiligheid

“Al onze machines zijn zo veilig mogelijk”, vertelt verkoopmanager Edwin Langbroek. “We gaven tijdens de ontwerpfase van de TSP daarom extra aandacht aan veiligheidsaspecten. Zo isoleerden we alle pijpen waar stoom doorheen loopt, zodat monteurs en operators zich niet kunnen branden. Veel bedrijven leggen dit soort veiligheidsmaatregelen bij de klant, maar het is onze verantwoordelijkheid om niet alleen een betrouwbaar, maar ook veilig product af te leveren.”

Verlaagde eigendomskosten

We verduurzaamden onze eerste stoomschiller zoveel mogelijk. Alle essentiële machineonderdelen zijn daarom van roestvrijstaal, zodat de onderhoudsintervallen langer zijn. Het stoomverbruik ligt tot 20% lager dan dat van vergelijkbare machines en het schilvat en uitlaatsysteem leveren minimale schilverliezen. Daarom gaat tijdens het proces zo weinig mogelijk product verloren.

Compact ontwerp

Onze nieuwe stoomschiller past binnen elke schillijn. Deze machine neemt namelijk evenveel, of zelfs minder ruimte in dan vergelijkbare producten. Onze stoomschiller is ook lager dan andere en omdat we hem leveren in een linkse én rechtse uitvoering, past hij in elke proceslijn.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van onze eerste stoomschiller duurde drie jaar. Het idee en ontwerp ontstonden in 2017 en het proefdraaien startte in 2018. We optimaliseerden de prestaties van de machine tijdens een intensief testprogramma op locatie bij een van onze klanten. Het uiteindelijke ontwerp was eind 2019 klaar, waarna het eerste model volledig in productie ging. We leveren de Tummers Stoomschiller in drie verschillende modellen, om onze klanten van een ‘state-of-the-art’ schillijn te voorzien.

Meer weten over onze eerste stoomschiller, de TSP? Bekijk dan snel de officiële showcasepagina!

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl