Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

U15 Union St-Gillis wint tweede editie Tummers Cup bij R.K.V.V. METO

31 mei 2024

Op het terrein van gastheer R.K.V.V. METO was het op zondag 26 mei 2024 tijd voor de tweede editie van de Tummers Cup. Acht teams uit Nederland, België en Denemarken zijn de strijd met elkaar aangegaan, waarbij het U15 team van Union St-Gillis uit België zich kroonde tot winnaar en de felbegeerde Tummers Cup mee naar huis mocht nemen!

Voor het tweede jaar op rij was Tummers trotse hoofdsponsor van de Tummers Cup. Een toernooi dat in 2023 in het leven is geroepen om jonge voetballers uit de regio de kans te geven voetbalwedstrijden te spelen tegen profclubs. Op 26 mei was het zover en namen de U15 teams van Beerschot (B), Kolding IF (DK), KV Mechelen (B), NAC Breda, Roda JC, SK-Beveren (B), Union St-Gillis (B) en natuurlijk lokale trots METO het tegen elkaar op om uiteindelijk te beslissen wie de cup mee naar huis mocht nemen.

Een spannende finale

De teams waren aan elkaar gewaagd. Dat zorgde voor spannende wedstrijden en zelfs een finale die beslist werd op penalty’s! Met SK Beveren op plaats drie, KV Mechelen op plaats twee en Union St-Gillis op de eerste plaats, werd het podium dit jaar gedomineerd door de Belgische teams. Lokale trots METO heeft zich kranig geweerd tussen al het voetbalgeweld, maar moest helaas genoegen nemen met de achtste plaats.

Uit handen van Fons Tummers nam Union St-Gillis aan het einde van de dag de Tummers Cup in ontvangst, maar dat was niet de enige prijs die werd uitgereikt. De fairplay award ging naar Kolding IF en de titel ‘player of the tournament’ was voor de aanvoerder van Union St-Gillis: Rodrigo!

Druk bezochte dag met mooie opbrengst voor het goede doel!

Gedurende de dag was het ondanks een aantal regenbuien een komen en gaan van publiek om de jonge spelers aan te moedigen. Mede daardoor is er ook een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel dat aan dit toernooi verbonden zat: de realisatie van een voetbalkooi voor de leerlingen van de school waar Tim Janssen leraar was.


Tim is vorig jaar overleden aan de gevolgen van een hersentumor en was een fanatiek voetbalfan. Zijn zoontje Tjeu had een speciale rol en heeft de aftrap van de halve finale tussen Union St-Gillis en SK Beveren verzorgd. Dankzij de mooie opbrengst is de realisatie van de voetbalkooi weer een stap dichterbij! Iets waar de organisatie bestaande uit Tummers, R.K.V.V. METO en SK Beveren meer dan trots op is.

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl