Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Rondleiding door Tummers verrast nieuwe voorzitter branchevereniging FME

29 juni 2021

De Tummers Groep stelde vorige week haar deuren open voor Theo Henrar, de nieuwe voorzitter van de Nederlandse ondernemersorganisatie voor technologie FME. De directie verzorgde hierbij een rondleiding waarbij Henrar zijn ogen uitkeek. “Wat een ontzettend mooi maakbedrijf!”, luidde zijn reactie.

Het bezoek van de kersverse voorzitter maakte deel uit van zijn kennismakingstoer onder de leden van ondernemersvereniging FME. Deze organisatie zet zich in voor het versterken van de positie van de Nederlandse techindustrie. FME gelooft dat deze branche niet alleen helpt bij het oplossen van vraagstukken in de zorg en de energietransitie, maar ook bijdraagt aan een duurzame voedselketen. Een bezoekje aan de Tummers Groep kon daarom niet ontbreken.

Innovatieve oplossingen

Tummers werkt wereldwijd met partners samen voor het leveren van innovatieve oplossingen op maat. Hun productaanbod draait daarbij volledig om duurzame voedselverwerking: Tummers ontwikkelt voortdurend nieuwe technologie op basis van de optimale combinatie van grondstof- en energieverbruik, samen met een zo hoog mogelijke opbrengst en zo min mogelijk product afval.

Internationaal actief

De directie van Tummers bracht Henrar tijdens zijn bezoek op de hoogte van de geschiedenis achter hun bedrijf: Oprichter Fons Tummers startte in 1976 als machinebedrijf en onderhoudspartner voor de Zeeuwse aardappelindustrie, waarna zijn zoon Erwin diverse functies binnen het bedrijf bekleedde. Bij zijn overname van het familiebedrijf in 2016 werd hij CEO van de Tummers Groep, die nu wereldwijd actief is met drie bedrijven. “Geweldig hoe ze dit bedrijf met hard werk naar een hoger niveau hebben getild”, reageerde de FME-voorzitter.

‘Knap staaltje innovatie’

Theo Henrar sprak met de directie ook over uitdagingen als personeelstekort, een passend beloningsbeleid, de verduurzaming van productielijnen en grondstoffenschaarste op de wereldmarkt. De FME-voorzitter was tijdens zijn rondleiding door de nieuwbouw ook getuige van de nieuwe werkplaats. Daarbij reageerde hij verrast op de geluidsabsorberende muren en plafonds, duurzame klimaatbeheersing en het plan voor een regenwaterreservoir en vijf- tot zeshonderd zonnepanelen: “Dit midden-klein industrieel (mki-) bedrijf liet een knap staaltje innovatie zien!”

Duurzame toekomst

Niet alleen Tummers’ productaanbod, maar ook hun bedrijfsvoering is sterk gericht op innovatie. Zo is een aantal van hun parkeerplaatsen reeds voorzien van elektrische laadpalen en scheiden ze hun afvalstromen zoveel mogelijk. De organisatie gebruikt met het oog op een duurzame toekomst in hun nieuwe pand nergens aardgas meer en Tummers Plaatbewerking gaat de hitte van haar lasersnijprocessen gebruiken om haar gebouwen te verwarmen. “Ik was erg onder de indruk van alles wat ik hoorde en zag”, besloot Henrar na afloop.

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl