Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden

Tummers Plaatbewerking breidt productieafdelingen uit

22 juli 2021

Na de verhuizing van de werkplaats van Tummers Food Processing Solutions (FPS) ondergingen ook de productieafdelingen van Tummers Plaatbewerking (PLW) een grootscheepse verhuizing. Deze ontwikkeling biedt niet alleen meer ruimte aan de lasafdeling, maar ook aan het machinepark met onder andere 7 kantbanken en onze logistieke afdeling. Hiermee gaat iedereen erop vooruit!

Tummers PLW bevindt zich aan de Wattweg 4 in Hoogerheide, naast de voormalige productieafdeling van Tummers FPS. De verhuizing hiervan naar de nieuwe werkplaats maakte ruimte vrij, waardoor ook het metaalbewerkingsbedrijf haar productieafdelingen kon verhuizen.

Extra ruimte

Tummers Plaatbewerking richt zich niet alleen op plaatwerk, maar levert ook halffabricaten en complete eindproducten. De assemblage hiervan vindt plaats in de lasserij, die verhuisde naar de voormalige werkplaats van Tummers FPS. Doordat het oppervlak van deze productieafdeling bijna verdriedubbelde, hebben de lassers nu veel meer ruimte om hun werkzaamheden uit te voeren.

 

Vloeiende doorstroom

De lasserij van Tummers PLW deelde voor de verhuizing één ruimte met een deel van de werkplaats van Tummers FPS. Na de verhuizing van de lasafdeling én de complete productieafdeling van Tummers FPS kwam daarom een complete loods vrij. Deze biedt na een grootscheepse operatie meer dan genoeg plaats aan de zetterij met 7 kantbanken. De extra ruimte in de zetterij maakt daarnaast een nog vloeiender doorstroom van de logistiek mogelijk.

 

Uitbreiding STOPA-magazijn

De door de verhuizing van de kantbanken vrijgekomen ruimte komt geheel ten goede van de logistiek van Tummers PLW. Een corridor zal de voormalige zetterij aan de Wattweg 4 verbinden met de huidige productieafdeling, waardoor beide panden samensmelten. Chauffeurs kunnen inkomende goederen hierdoor voor aan straat lossen, in plaats van aan de lastiger te bereiken achterkant. De vrijgekomen ruimte aan de Wattweg 4 gaat dienst doen als uitbreiding van het volledig geautomatiseerde STOPA-magazijn, dat de 24/7 productie van het lasersnijpark van Tummers PLW mogelijk maakt.

Bekijk hier alle vacatures van Tummers Plaatbewerking!

Wil je per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geen passende vacature maar wel interesse?

Stuur een open sollicitatie naar hr@tummers.nl